Baan reserveren

Via de rode button boven in de website kan je een baan reserveren. Dit kan ook via de KNLTB ClubApp.

Download de KNLTB ClubApp voor iOS

Download de KNLTB ClubApp voor Android 

Het installeren van de ClubApp
Allereerst dien je de app te downloaden. Dit kun je doen in de App Store of via Google Play door te zoeken naar KNLTB club app. Zodra je de app hebt gedownload, zoek je jouw club op via de zoekfunctie. Nadat je jouw vereniging hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kun je inloggen met je bondsnummer. Je bondsnummer staat op je tennispas van de club. Je wachtwoord kun zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres. Komt er geen mail binnen? Bekijk eerst of een mail in je spam-inbox terecht is gekomen. Mocht dat niet het geval zijn, vraag dan aan [email protected] of we het juiste e-mailadres in onze ledenadministratie hebben en laat het zonodig aanpassen als deze niet correct is.

Een baan reserveren via de ClubApp
Vanuit de ClubApp kun je van te voren een baan reserveren. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kunt maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kunt invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kun je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering. Voor de vast dubbeldeelnemers van de heren- en damesavond, de vrijdagmiddag heren en de “vroege vogels” – senioren worden banen geblokkeerd in het systeem. In die gevallen worden de partijen samengesteld op basis van tossen of van een van te voren vaststaand schema. Ook banen voor trainingsdoeleinden worden geblokkeerd.

Digitaal afhangbord
Naast het gebruik van de ClubApp werken we bij Quick met een digitaal afhangbord. In het halletje hangt een tablet. Via de tablet kan je ook ter plekke een baan afhangen

Op velerlei verzoek wordt de mogelijkheid geboden ook tijdens de traditionele toss-uren af te hangen en te spelen met een partner naar eigen keuze. Daarvoor zijn op woensdag- en vrijdagochtend de banen 3 en 4 aangewezen. Op maandag, dinsdag en donderdag is baan 4 hiervoor beschikbaar. Indien er niet volgens het afhangsysteem wordt gespeeld kunnen de tossers vanzelfsprekend ook gebruik maken van deze baan. Indien er echter leden komen die niet mee willen tossen, maar willen spelen met een partner naar eigen keuze, dienen de tossers bij het eerstvolgende wisselen van de toss-teams de baan weer te verlaten ten behoeve van de afhangers. Er zijn wellicht in de loop van de jaren ingesleten voorkeuren voor speelmoment en banen ontstaan. Graag wijst het bestuur allen erop dat hier geen rechten aan ontleend kunnen worden en dus te allen tijde de gewone toss en afhangregels gelden.