Regels voor het gebruik van het terras per 1 juli

Per 1 juli gaat ons terras weer open. Er worden uitsluitend buiten tafels en stoelen neergezet.
Het interieur van het clubhuis dient slechts voor het bestellen, betalen en ophalen van drankjes.
Het blijft in de eerste plaats ieders verantwoordelijkheid de 1,5 meter regel in acht te houden.
We doen dit voor onszelf en voor onze mede-clubleden. Zorg voor elkaar en voor ieders gezondheid is een kernfunctie van een sportvereniging.
Tevens dienen we rekening te houden met toezicht op handhaving van de regels, die we delen met de Gemeentelijke dienst Sport. Als een BOA constateert dat we ons niet aan deze regels houden dan kan dat de club op een boete van € 4000,- komen te staan. Daarnaast kunnen ook individuen rekenen op een boete van € 390,- bij overtreding.
1. Er blijft een routing voor toegang en uitgang: rechts langs het clubhuis de banen en het terras op, links de banen en het terras af.
2. Er wordt gezorgd voor handgel op het terras
3. De tafels en stoelen zijn ruim 1,5 van elkaar geplaatst. Het is uitdrukkelijk niet de bedoelingmdat leden met tafels en stoelen gaan sjouwen. De tafels blijven op hun zorgvuldig uitgekozen plek.
4. Aan elke set tafels behoren 4 stoelen. Bijzetten van stoelen is niet toegestaan.
5. Behalve om drankjes te halen blijven de terrasbezoekers zitten. Er zijn geen sta-tafels of sta -plekken.
6. De terrasbezoeker die een drankje wil halen loopt door de rechter-terrasdeur naar de bar, recht tegenover de deur. Met de drankjes verlaat je het clubgebouw door de linkerterrasdeur.
7. De deur tussen binnen en het gedeelte naar de toiletten en kleedkamers blijft gesloten. Voor toiletbezoek gaat men buitenom.
8. In het clubgebouw blijf je niet langer dan noodzakelijk.
9. Er bevindt zich slechts 1 lid in het clubgebouw voor een bestelling aan de bar. Het volgende lid wacht bij de rechter-terrasdeur tot zijn voorganger het clubhuis verlaat.
10. Er wordt uitsluitend warme en koude dranken geserveerd. Er is slechts 1 barman en er is geen ruimte voor hapjes of andere keukendiensten.
11. Er wordt uitsluitend betaald per pin. Contant geld wordt niet aangenomen.
12. Met de drankjes loop je rechtstreeks terug naar je tafel.
13. Als het terras vol is, getuigt het van sociaal gedrag om niet langer dan een ¾ uur gebruik te maken van een tafel en andere leden ook gelegenheid te bieden om te zitten.
14. Voor kinderen zijn er uitzonderingen. Zij kunnen bijv samen buiten een ijsje opeten maar dienen ook 1,5 meter afstand te behouden tot volwassenen.

REGELS VOOR DE BARDIENST
1. De bardienst vangt aan met het reinigen van de bar en van de tafels buiten. De vereniging zorgt voor voldoende desinfecterende materialen
2. De bardienst ziet erop toe dat bij de tafels en stoelen op de voorgeschreven wijze zijn opgesteld; vier stoelen per tafel.
3. De bardienst zorgt dat er voldoende handgel en/of tissues zijn. Voorraad in de keuken.
4. De bardienst opent de rechter en linker terrasdeur en zorgt ervoor dat de tussendeur naar de toilet-hal is en blijft gesloten.
5. Als leden hun tafel vrijgeven, veegt de barman de tafels en stoelen schoon met desinfecterend materiaal (aanwezig)
6. De bardienst ziet erop toe dat slechts 1 persoon het clubhuis betreedt. Deze kan voor meerdere leden drankjes bestellen.
7. Er worden uitsluitend warme en koude dranken uitgeserveerd.
8. De bardienst accepteert uitsluitend pinbetalingen
9. De bardienst laat niemand toe achter de bar of in de keuken, met uitzondering van leveranciers of bestuursleden (maar dan niet meer dan 1 tegelijk).
10. De bardienst beëindigd zijn/haar werkzaamheden door het reinigen van de bar en van de tafels en stoelen op het terras.

Dowload hier de PDF van deze instructies.